Dyawa Antara – kávové rarity Dallmayr
Vybrané východoasijské kávy z Indie, Jávy a Nové Guiney propůjčují této jemně kořeněné směsi jedinečnou plnost chuti a ušlechtilé aroma. S pěstováním kávy, která byla až potud sklízena většinou jen z planých rostlin v Etiopii a Arábii, se započalo na Jávě poprvé v roce 1699.
Pěstování kávy se poté rozšířilo také do Indonésie, Indie a na Cejlon, a to 20 let předtím, než se dostala do Jižní Ameriky. Káva pocházející z Jávy se dodnes vyznačuje výjimečnou kvalitou a vybranou plností chuti. Je však k dispozici pouze v malém množství. Indické oblasti pěstováním kávy přinášejí rovněž velice kvalitní kávu, která dozrává v nadmořské výšce 1600 až 2000 metrů na západním okraji pohoří Nilgiri. Mladá je proti tomu tradice pěstování kávy v Nové Guiney. Vedle kávy z plantáží k nám přichází také výjimečně aromatické kávové speciality z malých zemědělských družstev Papui. Mimo jiné také díky křesťanským misionářským stanicím a zavedením pěstování kávy se obyvatelům Papui naskytla nová možnost získávání prostředků. Pro kávu Dyawa Antara volí Dallmayr podle období sklizně vždy nejjemnější kávy této provenience, čímž je garantováno zachování výjimečného charakteru chuti této směsi. Jemně kořeněná kompozice vybraných východoasijských kávových specialit z Indie, Jávy a Nové Guineji. Dle ročních období jsou pečlivě vybírány nejlepší kávy těchto zemí, aby tak byla zachována výjimečná plnost a ušlechtilost vůně i chuti.