Ethiopian Crown – kávové rarity Dallmayr
Ryzí směs z nejlepších etiopských káv s typickou jemně kořeněnou ušlechtilou vůní. Etiopie je pravlastí kávy. Už ve středověku převážely karavany kávu po náročných stezkách z nitra etiopských hor k Rudému moři. Později byla káva vysázena na terasovitých zahradách v Jemenu a nastoupila přes tehdejší přístavní město Mokka své triumfální tažení kolem světa. S rozšířením oblastí pěstování kávy do Oceánie, Jižní a Střední Ameriky upadala země původu kávy pozvolna v zapomnění.
Ještě dnes jsou v Etiopii sklízeny převážně kávové třešničky z divoce rostoucích stromků kávovníku v pralese nebo na malých rolnických plantážích, které byly založeny z divoce rostoucích semenáčků. Klima, úrodná půda a plantáže rozprostírající se ve výšce přes 2000 metrů n. m. na příhodně situovaných svazích oblasti Sidamo (stejně jako u nás ve vinařství) přispívají k výjimečné kvalitě pěstované kávy.
Díky pravidelným cestám do etiopských oblastí, kde se pěstuje káva, naši odborníci vědí, jak a kde tyto nejlepší provincie světa – vyslovené rarity – vypátrat. Znalci kávy oceňují typickou a nenapodobitelnou vůni této kávy. Proto si našla specialita firmy Dallmayr – káva Ethiopian Crown – již široký okruh svých věrných milovníků.
Výjimečná kávová zvláštnost z nejvybranějších etiopských druhů kávy. Znalci kávy si ji cení především pro nenapodobitelnou, jemnou a ušlechtilou chuť, kořeněnou a plnou vůni, stejně jako vyváženou kyselost.